200 g rimmad lax
300 g pasta
1 kg blåmusslor
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk smör
2 msk vatten
1 msk konc fiskfond
1 kruka persilja
1 krm svartpeppar
2 äpplen
2 dl crème fraiche
Gör så här:
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Tvätta musslorna och släng de som inte stänger sig eller är trasiga.
Skala och hacka lök och vitlök, fräs i smör i en stor kastrull.
Tillsätt vatten, fond, persiljestjälkar och peppar. Lägg i musslorna och koka under lock 3–4 min.
Ta upp musslorna och släng de som inte öppnat sig.
Plocka musslorna ur skalen.
Hacka persiljebladen.
Kärna ur och tärna äpplena.
Strimla laxen.
Rör ner crème fraiche i musselspadet.
Lägg i musslor, persiljeblad, äpple och lax.
Låt såsen koka ihop några minuter och häll såsen över pastan.