Oxragu med rött vin, rosmarin och bönor

Kultur och Nöje2015-11-18 08:00

800 g grytbitar av nöt

4 msk olivolha

1 gul lök, finhackad

2 vitlöksklyftor

2 morot, tärnade

2 msk tomatpuré

5 dl rött vin

8 dl vatten

1 tärning köttbuljong

1 kvist rosmarin

2 kvistar rosmarin

salt och peppar

1 nypa strösocker

1 förpackning stora vita bönor, cirka 350 g, sköljda

Gör så här:

Bryn köttet i olivolja på hög värme i en gryta tills det fått fin färg.

Tillsätt lök, vitlök och morötter och bryn ytterligare någon minut.

Tillsätt tomatpuré och rött vin, låt koka upp.

Häll i vatten, buljongtärning och örter.

Låt puttra 1,5­–2 timmar till dess att köttet är mört.

Smaka av med salt, peppar och strösocker.

Vänd ner bönorna innan servering.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!