salt
vitpeppar
3 tomater
8 schalottenlökar, delade
1 dl olivolja
olivolja
2 msk dijonsenap
2 dl hönsbuljong
1 pkt bacon
2 dl tomatjuice
100 g västerbottensost
1 knippe salvia
8 kycklinglår, benfria
1 påse gnocchi
Gör så här:
Skär klyftor av tomaterna. Salta, peppra och strimla lite salviablad över.
Rosta tomaterna i ugn på 125 grader cirka 40 minuter.
Platta ut kycklinglåren och fyll dem med bacon, ost och senap.
Rulla ihop dem och fäst med en tandpetare. Salta och peppra.
Bryn kycklingen tillsammans med några blad salvia. Häll på
tomatjuice och buljong.
Brässera i en traktörpanna eller i en låg kastrull på
svag värme cirka 20 minuter.
Koka gnocchin i någon minut, för att sedan fräsa den i olivoljan tillsammans
med löken i cirka 3-4 minuter.
Tillsätt lite salvia mot slutet. Låt det hela bli
lite knaprigt.
Lägg tomaterna och gnocchin i pannan.