Ostfyllda kycklinglår

Kultur och Nöje2015-04-18 08:00

salt

vitpeppar

3 tomater

8 schalottenlökar, delade

1 dl olivolja

olivolja

2 msk dijonsenap

2 dl hönsbuljong

1 pkt bacon

2 dl tomatjuice

100 g västerbottensost

1 knippe salvia

8 kycklinglår, benfria

1 påse gnocchi

Gör så här:

Skär klyftor av tomaterna. Salta, peppra och strimla lite salviablad över.

Rosta tomaterna i ugn på 125 grader cirka 40 minuter.

Platta ut kycklinglåren och fyll dem med bacon, ost och senap.

Rulla ihop dem och fäst med en tandpetare. Salta och peppra.

Bryn kycklingen tillsammans med några blad salvia. Häll på

tomatjuice och buljong.

Brässera i en traktörpanna eller i en låg kastrull på

svag värme cirka 20 minuter.

Koka gnocchin i någon minut, för att sedan fräsa den i olivoljan tillsammans

med löken i cirka 3-4 minuter.

Tillsätt lite salvia mot slutet. Låt det hela bli

lite knaprigt.

Lägg tomaterna och gnocchin i pannan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!