Nudelsoppa med tofu

Kultur och Nöje2015-07-14 08:00

250 g bovetenudlar

270 g marinerad tofu, tärnad

2 tärningar buljong

1 msk finhackad ingefära

150 g sockerärtor, skivade

8 champinjoner, tunt skivade

1 stor morot, skalad och skuren i tunna stavar

2 vårlökar, tunt skivade

4 nävar ärtskott

4 nävar färsk koriander

ca 1 röd chili, finhackad

2 hårdkokta ägg, skalade och delade

sesamolja

Gör så här:

Koka nudlarna enligt förpackning.

Kyl ner dem i iskallt vatten och låt dem rinna av i ett durkslag.

Koka upp en liter vatten tillsammans med buljong och ingefära. Koka i fem minuter.

Häll ner champinjoner, sockerärter, tofu och tofumarinaden i soppan. Koka i en minut.

Fördela nudlarna i fyra skålar. Häll över soppan och lägg i en ägghalva i varje skål.

Toppa med morötter, salladslök, ärtskott, färsk koriander och chili.

Ringla över lite sesamolja och servera.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!