250 g bovetenudlar
270 g marinerad tofu, tärnad
2 tärningar buljong
1 msk finhackad ingefära
150 g sockerärtor, skivade
8 champinjoner, tunt skivade
1 stor morot, skalad och skuren i tunna stavar
2 vårlökar, tunt skivade
4 nävar ärtskott
4 nävar färsk koriander
ca 1 röd chili, finhackad
2 hårdkokta ägg, skalade och delade
sesamolja
Gör så här:
Koka nudlarna enligt förpackning.
Kyl ner dem i iskallt vatten och låt dem rinna av i ett durkslag.
Koka upp en liter vatten tillsammans med buljong och ingefära. Koka i fem minuter.
Häll ner champinjoner, sockerärter, tofu och tofumarinaden i soppan. Koka i en minut.
Fördela nudlarna i fyra skålar. Häll över soppan och lägg i en ägghalva i varje skål.
Toppa med morötter, salladslök, ärtskott, färsk koriander och chili.
Ringla över lite sesamolja och servera.