Mustiga köttbullar i tomatsås

Kultur och Nöje2015-05-28 08:00

Köttbullar

1/2 dl ströbröd

1 dl mjölk

1 dl tapenade (zucchini/paprika)

1/2 tsk salt

2 krm peppar

ca 500 g nötfärs

1 msk smör

Tomatsås

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

1 tsk olja

1 tsk strösocker

1 burk körsbärstomater (à 400 g)

1 grönsaksbuljongtärning

1 kruka basilika

4 port pasta

Till servering

1 romansallad

Så här gör du

Sätt ugnen på 200 grader.

Köttbullar: Blanda ströbröd och mjölk i en bunke och låt svälla några minuter.

Blanda ner tapenade, kryddor och färs. Forma den till köttbullar.

Bryn köttbullarna runt om i smöret i en stekpanna. Lägg dem i en ugnssäker form och sätt in mitt i ugnen ca 8 minuter.

Tomatsås: Skala och hacka lök och vitlök. Fräs all lök i olja i en stekpanna. Strö över socker och fräs tills det har smält. Tillsätt tomater och buljongtärning och låt sjuda några minuter. Smaka av med salt och peppar.

Strimla basilika.

Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.

Tomatsås: Vänd ner basilikan i tomatsåsen. Blanda såsen med pastan.

Till servering: Servera pastan med köttbullarna och salladen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!