Morotsplättar med dragonyoghurt

Kultur och Nöje2015-04-09 08:00

Plättar 4 portioner ris

500 g morötter

1 ägg

1 dl mjölk

1 dl vetemjöl

1/2 dl sesamfrön

1/2 tsk spiskummin

1/2 tsk salt

2 krm svartpeppar

1 msk olivolja

Dragonyoghurt

1 kruka dragon

2 dl matyoghurt

1/2 msk dijonsenap

Grönsaker

150 g haricot vert

65 g babyspenat

Så här gör du

1.Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.

2.Plättar: Skala och riv morötter grovt.

3.Vispa upp ägg med mjölk och rör i mjöl. Blanda i morötter, sesamfrön och kryddor.

4.Stek plättar i olivolja i en stekpanna.

5.Dragonyoghurt: Hacka dragon och blanda med yoghurt och senap. Smaka av med salt och peppar.

6.Grönsaker: Lägg haricots verts i kokande vatten och koka mjuka. Låt dem rinna av och blanda med ris och spenat.

7.Servera riset med plättarna och yoghurten.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!