Plättar 4 portioner ris
500 g morötter
1 ägg
1 dl mjölk
1 dl vetemjöl
1/2 dl sesamfrön
1/2 tsk spiskummin
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 msk olivolja
Dragonyoghurt
1 kruka dragon
2 dl matyoghurt
1/2 msk dijonsenap
Grönsaker
150 g haricot vert
65 g babyspenat
Så här gör du
1.Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
2.Plättar: Skala och riv morötter grovt.
3.Vispa upp ägg med mjölk och rör i mjöl. Blanda i morötter, sesamfrön och kryddor.
4.Stek plättar i olivolja i en stekpanna.
5.Dragonyoghurt: Hacka dragon och blanda med yoghurt och senap. Smaka av med salt och peppar.
6.Grönsaker: Lägg haricots verts i kokande vatten och koka mjuka. Låt dem rinna av och blanda med ris och spenat.
7.Servera riset med plättarna och yoghurten.