Morotspasta med chorizo och mandel

Kultur och Nöje2015-06-23 08:00

1/2 påse mandelspån (à 50 g)

200 g färsk minichorizo

1 tsk olja

250 g fettuchini

250 g morotspasta

1 dl pestopaprika

1/2 dl vatten

1/2 ask ärtskott (à 100 g)

1/2 påse mangold (à 65 g)

Så här gör du

Gör så här:

Sätt på vatten till pastan och morotsnudlarna (kokas i samma kastrull vid 2–4 port).

Rosta mandeln i en torr panna på medelvärme.

Stek korven runt om i oljan i en stekpanna cirka 10 minuter på medelvärme.

Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Lägg i morotspastan i samma vatten när det återstår 1 minut av pastans koktid.

Häll av i ett durkslag och låt rinna av. Blanda peston med vattnet i kastrullen och vänd ner pastan.

Servera pastan till korven. Toppa med ärtskott, mangold och mandel.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!