Morots- och rödbetspaj med getost

Kultur och Nöje2015-09-08 08:00

125 g kylskåpskallt smör

3,5 vetemjöl

1 tsk salt

2 msk vatten

Fyllning:

1 msk olivolja

1 hackad gul lök

2 hackade vitlöksklyftor

2 ägg

2 dl mjölk

1 tsk salt

0,5 tsk svartpeppar

4 dl grovt rivna rödbetor

4 dl grovt rivna morötter

150 g getost

0,5 dl solroskärnor

Gör så här:

Pajdeg: Skär smöret i tärningar och tillsätt mjöl, salt och vatten. Arbeta ihop ingredienserna med händerna eller en matberedare till en blank deg. Platta ut degen i en plastpåse och låt vila i kylen cirka 30 minuter.

Tryck ut pajdegen i en form med löstagbar botten, 25 centimeter. Ställ formen i frysen 5-10 minuter. Nagga med en gaffel och grädda i 250 grader cirka 5 minuter.

Fyllning: Hetta upp olja i en panna. Bryn lök och vitlök cirka 5 minuter. Blanda ägg och mjölk i en skål. Salta och peppra.

Fördela rödbetor, morötter, lök och getost i det förgräddade pajskalet. Häll på äggblandningen och toppa med solroskärnor.

Grädda i 200 grader 35-40 minuter.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!