125 g kylskåpskallt smör
3,5 vetemjöl
1 tsk salt
2 msk vatten
Fyllning:
1 msk olivolja
1 hackad gul lök
2 hackade vitlöksklyftor
2 ägg
2 dl mjölk
1 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
4 dl grovt rivna rödbetor
4 dl grovt rivna morötter
150 g getost
0,5 dl solroskärnor
Gör så här:
Pajdeg: Skär smöret i tärningar och tillsätt mjöl, salt och vatten. Arbeta ihop ingredienserna med händerna eller en matberedare till en blank deg. Platta ut degen i en plastpåse och låt vila i kylen cirka 30 minuter.
Tryck ut pajdegen i en form med löstagbar botten, 25 centimeter. Ställ formen i frysen 5-10 minuter. Nagga med en gaffel och grädda i 250 grader cirka 5 minuter.
Fyllning: Hetta upp olja i en panna. Bryn lök och vitlök cirka 5 minuter. Blanda ägg och mjölk i en skål. Salta och peppra.
Fördela rödbetor, morötter, lök och getost i det förgräddade pajskalet. Häll på äggblandningen och toppa med solroskärnor.
Grädda i 200 grader 35-40 minuter.