4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd chilifrukt
1 bit (2 cm) färsk ingefära
1 röd paprika
1/2 aubergine
1 paket sockerärtor/salladsärtor/brytbönor, ca 200 g
1 litet blomkålshuvud
1 förpackning krossade tomater
1 burk kokosmjölk
1 msk spiskummin
2 tsk hel kardemumma, mortlad
2 tsk kryddnejlika, malen/mortlad
2 tsk malen gurkmeja
1 kanelstång
salt, peppar
flytande honung
4 salladslökar
1 kruka koriander
olja till stekning
Hacka lök, vitlök och chili. Skär paprikan i strimlor och dela auberginen i bitar. Riv ingefäran på fint rivjärn. Hetta upp olja i en wok eller i en stekgryta. Fräs allt någon minut tills det mjuknat. Tillsätt sockerärtor/salladsärtor/brytbönor. Slå på tomater och kokosmjölk och lägg i kanelstången. Låt grytan puttra en stund. Hetta upp en kastrull och häll i de torra kryddorna, låt dem "svettas" en kort stund. Blanda i grytan. Tillsätt hackad salladslök och smaka av med salt och peppar. Tillsätt honung för att få balans mot det syrliga i tomaterna. Dela upp blomkålen i små buketter. Smält smör i en stekpanna och stek kålen på hög värme tills den får fin, gyllenbrun yta. Salta eventuellt lätt. Toppa grytan med blomkål och hackad koriander. Servera med basmatiris eller bröd och en klick yoghurt.
Smaklig måltid!