Middagstipset: Torskknyten med potatis och örtsmör

Foto:

Kultur och Nöje2015-11-19 13:00

800 g torsk delad i bitar

10 potatisar skivad (inte för tunt)

1/3 fänkål skivad

kapris ca 3-4 msk

salt/peppar

Örtsmör:

ca 50 g smör

finhackad gräslök

finhackad dill

salt, peppar

pressad citronsaft

Toppa med: 2 skållade tomater, hyvlad parmesanost, finhackad gräslök och flingsalt och peppar.

Börja med att koka den skivade potatisen i 10 min. Under tiden gör du örtsmöret, vispa ihop smöret med örterna och smaka av med salt/peppar & citronsaft. Salta torsken väl.

Ta 4 bitar folie och börja lägg din kokta potatis i botten och sätt sedan någon torskbit, dill, fänkål, kapris och en klick örtsmör på toppen. Slut igen ditt knyte.

Kör in dem i ugnen på 200 grader i cirka 20 minuter eller på grillen mellan 15-20 minuter. Skålla, urkärna och hacka tomaterna i mindre bitar. När knytena är klara strör du över hackad tomat, flingsalt och peppar, finhackad gräslök och hyvlad parmesanost efter önskad mängd. Sedan är det bara att njuta av en nyttig, snabb och god middag.

Smaklig måltid!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!