800 g torsk delad i bitar
10 potatisar skivad (inte för tunt)
1/3 fänkål skivad
kapris ca 3-4 msk
salt/peppar
Örtsmör:
ca 50 g smör
finhackad gräslök
finhackad dill
salt, peppar
pressad citronsaft
Toppa med: 2 skållade tomater, hyvlad parmesanost, finhackad gräslök och flingsalt och peppar.
Börja med att koka den skivade potatisen i 10 min. Under tiden gör du örtsmöret, vispa ihop smöret med örterna och smaka av med salt/peppar & citronsaft. Salta torsken väl.
Ta 4 bitar folie och börja lägg din kokta potatis i botten och sätt sedan någon torskbit, dill, fänkål, kapris och en klick örtsmör på toppen. Slut igen ditt knyte.
Kör in dem i ugnen på 200 grader i cirka 20 minuter eller på grillen mellan 15-20 minuter. Skålla, urkärna och hacka tomaterna i mindre bitar. När knytena är klara strör du över hackad tomat, flingsalt och peppar, finhackad gräslök och hyvlad parmesanost efter önskad mängd. Sedan är det bara att njuta av en nyttig, snabb och god middag.
Smaklig måltid!