Middagstipset: Tagliata med parmesankräm och färsk sparris

Det här receptet har jag lånat från Sveriges mästerkock 2016, Catarina König. Hon har nyligen kommit ut med boken Varje dag är en fest.

Foto:

Kultur och Nöje2016-04-15 13:00

MIDDAG

Ja, Catarina König bjuder på läckra rätter och ljuvliga desserter i sin nya bok, som ges ut av Bonnier fakta. Det här receptet passar finfint som fredagsmiddag, eftersom maträtten faktiskt går ganska snabbt att laga till.

4 portioner

750 g ryggbiff i 3 cm tjocka skivor

smör till stekning

8 färska sparrisar

salt, peppar

125 g mixsallad

12 cocktailtomater på kvist

1 msk pistagenötolja, eller valnötsolja

Låt biffarna ligga i rumstemperatur i 40 minuter innan tillagning. Sätt ugnen på 100 grader. Värm en stekpanna, gärna av gjutjärn, med en stor klick smör. Stek köttet på båda sidorna, på hög värme. Ställ sedan in hela pannan i ugnen och stek i 30 minuter tills köttet är 57 grader invändigt. Ta ut köttet och låt vila i smörpapper i 10 minuter innan servering. Stek sparrisen i smör, salta och peppra. Blanda sallad och cocktailtomater, salt och pistagenötolja. Servera biffen med salladen, parmesankräm och smörstekt sparris. Toppa med pistagenötter, örter och riven parmesan.

Parmesankräm:

100 g riven parmesan (ca 6-7 dl)

2 dl crème fraîche

salt, svartpeppar

Riv osten och rör ihop med crème fraîche. Smaka av med salt och peppar.

Smaklig måltid!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!