MIDDAG
Ja, Catarina König bjuder på läckra rätter och ljuvliga desserter i sin nya bok, som ges ut av Bonnier fakta. Det här receptet passar finfint som fredagsmiddag, eftersom maträtten faktiskt går ganska snabbt att laga till.
4 portioner
750 g ryggbiff i 3 cm tjocka skivor
smör till stekning
8 färska sparrisar
salt, peppar
125 g mixsallad
12 cocktailtomater på kvist
1 msk pistagenötolja, eller valnötsolja
Låt biffarna ligga i rumstemperatur i 40 minuter innan tillagning. Sätt ugnen på 100 grader. Värm en stekpanna, gärna av gjutjärn, med en stor klick smör. Stek köttet på båda sidorna, på hög värme. Ställ sedan in hela pannan i ugnen och stek i 30 minuter tills köttet är 57 grader invändigt. Ta ut köttet och låt vila i smörpapper i 10 minuter innan servering. Stek sparrisen i smör, salta och peppra. Blanda sallad och cocktailtomater, salt och pistagenötolja. Servera biffen med salladen, parmesankräm och smörstekt sparris. Toppa med pistagenötter, örter och riven parmesan.
Parmesankräm:
100 g riven parmesan (ca 6-7 dl)
2 dl crème fraîche
salt, svartpeppar
Riv osten och rör ihop med crème fraîche. Smaka av med salt och peppar.
Smaklig måltid!