Pasta med gräddkokt grönkål och valnötter
4 portioner
6-7 blad grönkål
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
6 soltorkade tomater
3 dl mellangrädde
lite vetemjöl
salt
peppar
1 näve valnötter
parmesanost, eller annan vällagrad ost om du har över från julens ostbricka
4 äggulor
olja till stekning
500 g pasta, exempelvis papardelle
Den perfekta skåprensarrätten! Rädda den nyttiga grönkålen innan den börjar se alltför vissen ut. Och knäck upp lite nötter! Hacka lök, vitlök och strimla grönkålen fint. Stek snabbt i lite olja tills allt mjuknat en aning. Salta och peppra. Strö över lite mjöl och slå på grädden. Låt koka en stund tills kålen är mjuk. Strimla soltorkade tomater och blanda i. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Servera med grönkålssåsen, toppa med valnötter och riven ost. Servera en rå äggula i äggskalshalva till var och en. Äggulan blandas sedan i pastan.
Smaklig måltid!