Middagstipset: Ta till vara julmatsresterna!

Foto:

Kultur och Nöje2015-12-26 13:00

Pasta med gräddkokt grönkål och valnötter

4 portioner

6-7 blad grönkål

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

6 soltorkade tomater

3 dl mellangrädde

lite vetemjöl

salt

peppar

1 näve valnötter

parmesanost, eller annan vällagrad ost om du har över från julens ostbricka

4 äggulor

olja till stekning

500 g pasta, exempelvis papardelle

Den perfekta skåprensarrätten! Rädda den nyttiga grönkålen innan den börjar se alltför vissen ut. Och knäck upp lite nötter! Hacka lök, vitlök och strimla grönkålen fint. Stek snabbt i lite olja tills allt mjuknat en aning. Salta och peppra. Strö över lite mjöl och slå på grädden. Låt koka en stund tills kålen är mjuk. Strimla soltorkade tomater och blanda i. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Servera med grönkålssåsen, toppa med valnötter och riven ost. Servera en rå äggula i äggskalshalva till var och en. Äggulan blandas sedan i pastan.

Smaklig måltid!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!