4 portioner
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1/2 chilifrukt
1 liten burk gröna oliver (urkärnade funkar bra)
1/2 squash
1 burk krossade tomater
1 burk körsbärstomater eller andra hela tomater på burk
1 citron, skalet
1 grönsaksbuljongtärning
salt, peppar
2 dl mellangrädde¨
färsk basilika och/eller persilja
parmesanost
Sätt igång vattnet till spaghettin i en stor kastrull. Hacka lök och vitlök. Kärna ur chilifrukten och hacka den fint. Hacka squashen i tärningar. Bryn allt i lite olivolja i en stekpanna med höga kanter. Lägg i oliver. Smula i buljongtärningen. Slå på tomaterna och puttra allt i 10 minuter. Salta, peppra och tillsätt lite flytande honung för att runda av tomaternas syra. Riv citronskalet och ha i det. Tillsätt grädde och eventuellt lite vatten om såsen känns för tjock. Hacka basilika/persilja och strö över såsen strax innan servering. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Servera i varma tallrikar, toppa med nyriven parmesan. Tips: Eventuell överbliven tomatsås är perfekt som pizzasås och som bas till grytor. Går också utmärkt att frysa in.
Smaklig måltid!