Middagstipset: Spaghetti med krämig tomatsås

Snabbmat. Spaghetti med tomatsås. Enkel och supersnabb vardagsmat.

Snabbmat. Spaghetti med tomatsås. Enkel och supersnabb vardagsmat.

Foto: Linda Kask

Kultur och Nöje2016-02-10 13:00

4 portioner

1 gul lök

3 vitlöksklyftor

1/2 chilifrukt

1 liten burk gröna oliver (urkärnade funkar bra)

1/2 squash

1 burk krossade tomater

1 burk körsbärstomater eller andra hela tomater på burk

1 citron, skalet

1 grönsaksbuljongtärning

salt, peppar

2 dl mellangrädde¨

färsk basilika och/eller persilja

parmesanost

Sätt igång vattnet till spaghettin i en stor kastrull. Hacka lök och vitlök. Kärna ur chilifrukten och hacka den fint. Hacka squashen i tärningar. Bryn allt i lite olivolja i en stekpanna med höga kanter. Lägg i oliver. Smula i buljongtärningen. Slå på tomaterna och puttra allt i 10 minuter. Salta, peppra och tillsätt lite flytande honung för att runda av tomaternas syra. Riv citronskalet och ha i det. Tillsätt grädde och eventuellt lite vatten om såsen känns för tjock. Hacka basilika/persilja och strö över såsen strax innan servering. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Servera i varma tallrikar, toppa med nyriven parmesan. Tips: Eventuell överbliven tomatsås är perfekt som pizzasås och som bas till grytor. Går också utmärkt att frysa in.

Smaklig måltid!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!