4 portioner
1 påse färdig skaldjursmix, fryst. Tina enligt anvisning på förpackningen, i kylskåp 8-10 timmar innan användning.
4 salladslökar
2 vitlöksklyftor
1/2 röd chili
ett knippe ramslök (får du inte tag i det, ta till exempel grön sparris)
2 dl gröna ärtor
1-2 msk vetemjöl till redning
3 dl mellangrädde
saft av 1/2 citron
salt, peppar
färsk persilja
Pasta, till exempel linguini eller tagliatelle
Låt skaldjursmixen rinna av i ett durkslag. Hacka lök, vitlök och chili. Kärna ur om du inte vill ha för starkt. Dela sparrisen i små bitar om du använder det. Fräs salladslök, vitlök och chili i lite olivolja. Tillsätt ärtor. Strö över mjölet och slå på grädden. Låt koka upp tills såsen tjocknar. Späd med vatten om den blir för tjock. Ställ åt sidan och koka upp pastavattnet. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. När den är nästan klar, tillsätt skaldjuren och ramslöken i pastasåsen. Pressa i citron och lägg i hackad persilja. Smaka av med salt och peppar. Rör om och värm försiktigt upp såsen snabbt, den ska inte koka. Skaldjuren blir fort sega, så var försiktig. Servera nykokt pasta med såsen och toppa med lite nyriven parmesan!
Smaklig måltid!