Middagstipset: Snabb wok med lövbiff

God vardagsmat. Lövbiff och krispiga grönsaker i en god wok.

God vardagsmat. Lövbiff och krispiga grönsaker i en god wok.

Foto: Linda Kask

Kultur och Nöje2015-11-30 13:00

4 portioner

600 g lövbiff

4 salladslökar

2 vitlöksklyftor

1 huvud broccoli

2 morötter

färsk chili

1 bit färsk ingefära

2 msk soja

1 msk mirin

1 msk honung

några droppar sesamolja (kan uteslutas)

2 dl vatten

maizena till redning

salt

peppar

sesamfrö

olja till stekning

alfalfagroddar eller andra groddar. Eventuellt ris eller nudlar till servering.

Dela broccolin i buketter och koka några minuter i saltat vatten. Häll av vattnet. Strimla lövbiffen. Bryn hastigt i wokpanna eller stekpanna med höga kanter. Salta och peppra. Finhacka vitlök, chili och ingefära. Strimla salladslöken och skär morötterna i tunna slantar. Blanda ned med köttet och låt steka med en liten stund. Lägg i broccolin. Slå på soja, mirin och vatten. Koka upp och red av med maizena, såsen ska inte vara för tjock. Smaka av med honung och lite sesamolja. strö över sesamfrö innan servering och toppa med alfalfagroddar. Hittar du inte det i affären kan du finstrimla lite vitkål eller pak soi. Servera som en varm biffsallad eller lägg till ris eller äggnudlar.

Smaklig måltid!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!