4 portioner
8 kryddkorvar, gärna färska
1 paket/burk kidneybönor, cirka 400 g
1 paket/burk små vita bönor, cirka 400 g
3 syrliga äpplen, exempelvis Gravensteiner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 röd eller gul paprika
1 chilifrukt, anpassa mängden efter styrkan
2 tsk spiskummin
salt
peppar
färsk persilja, hackas
olja till stekning
Hacka lök och vitlök. Skär äpplena i klyftor, behåll gärna skalet på. Hacka chilifrukten och strimla paprikan. Häll av spadet från bönorna och skölj av dem i en sil. Dela korven på längden och sedan på mitten. Stek korven tills den är genomstekt (viktigt om färsk korv används) och lägg åt sidan. Bryn lök, vitlök, äpple, paprika och chili tillsammans tills allt mjuknar något. Tänk på att äppelklyftorna inte får bli för mjuka. Krydda med spiskummin, svartpeppar och salt, men tänk på att korven också ger sälta. Blanda sist i bönorna och undvik att röra om för mycket, det blir inte så snyggt om bönorna går sönder. Strö över hackad persilja. Lägg upp bönpytt och toppa med några korvbitar. En klick grekisk yoghurt är gott till. Smaklig måltid!
Tips: Den som inte vill ha kött kan välja någon typ av vegetarisk korv eller quornfilé. Stekt kycklingfilé i bitar funkar fint för den som inte tycker om korv, men då behövs mer kryddor.
Maträtten kan också serveras som wrap i ett stort tortillabröd.
Smaklig måltid!