4 portioner
1/2 litet vitkålshuvud
1 röd paprika
1/2 gurka
4 salladslökar
1 kruka koriander
1 bit färsk ingefära
1 färsk chili
Nötblandning:
1 dl osaltade cashewnötter
2 msk kokosolja
salt
peppar
1 vitlöksklyfta
honung
Topping:
Välj en eller flera av dessa:
Sesamfrön
Chiafrön
Extra cashewnötter
Kokoschips
Strimla vitkålen så fint du kan, en osthyvel ger fina, tunna strimlor. Strimla paprikan och finhacka gurkan. Strimla salladslöken och riv ingefäran på rivjärnets fina sida. Dela chilifrukten, kärna ur den och hacka den. Hacka koriandern. Blanda allt i en stor skål. Gör nötröran. Mortla cashewnötter och blanda med kokosoljan. Salta, peppra och tillsätt eventuellt lite honung. Riv vitlöken fint och blanda i den. Rör ned nötblandningen i salladen. Lägg upp i skålar, toppa med valfri topping och servera med en avokadohalva och en limeklyfta till varje portion. Extra hungrig? Koka risnudlar enligt anvisning på förpackningen och blanda med grönsakerna.