Middagstipset: Raw food-inspirerad Pad Thai

Grönt och gott. Vegetarisk och raw food-inspirerad variant av pad thai, där basen annars är nudlar. Våga testa!

Grönt och gott. Vegetarisk och raw food-inspirerad variant av pad thai, där basen annars är nudlar. Våga testa!

Foto:

Kultur och Nöje2015-12-03 13:00

4 portioner

1/2 litet vitkålshuvud

1 röd paprika

1/2 gurka

4 salladslökar

1 kruka koriander

1 bit färsk ingefära

1 färsk chili

Nötblandning:

1 dl osaltade cashewnötter

2 msk kokosolja

salt

peppar

1 vitlöksklyfta

honung

Topping:

Välj en eller flera av dessa:

Sesamfrön

Chiafrön

Extra cashewnötter

Kokoschips

Strimla vitkålen så fint du kan, en osthyvel ger fina, tunna strimlor. Strimla paprikan och finhacka gurkan. Strimla salladslöken och riv ingefäran på rivjärnets fina sida. Dela chilifrukten, kärna ur den och hacka den. Hacka koriandern. Blanda allt i en stor skål. Gör nötröran. Mortla cashewnötter och blanda med kokosoljan. Salta, peppra och tillsätt eventuellt lite honung. Riv vitlöken fint och blanda i den. Rör ned nötblandningen i salladen. Lägg upp i skålar, toppa med valfri topping och servera med en avokadohalva och en limeklyfta till varje portion. Extra hungrig? Koka risnudlar enligt anvisning på förpackningen och blanda med grönsakerna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!