Middagstipset: Potatis- och sellerisoppa med baconkrisp

Perfekt vardagsmat. God och smakrik soppa. Baconet ger härligt krisp.

Perfekt vardagsmat. God och smakrik soppa. Baconet ger härligt krisp.

Foto: Janerik Henriksson/TT

Kultur och Nöje2016-03-17 13:00

4 portioner

8 potatisar

2 stjälkar blekselleri

1 dm purjolök

2 tärningar grönsaksbuljong

1 liter vatten

2 tsk torkad timjan

svartpeppar

1 kruka bladpersilja (till servering)

1 pkt bacon, 140 g

Skala och skiva potatisen. Skär selleristjälkarna i bitar och purjolöken i skivor. Fräs potatis, selleri och purjolök i en gryta med smör tills löken mjukar. Tillsätt buljong och kokande vatten.Rör om och låt soppan småkoka under lock tills potatisen är mjuk, ca 15 minuter. Mixa soppan slät med en mixerstav eller i en mixer med glaskanna. Smaka av med salt och peppar. Skär baconet i strimlor och knaperstek i en stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper. Strö över soppan och garnera med hackad bladpersilja. Servera gärna med en klick matyoghurt.

Smaklig måltid!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!