Middagstipset: Pasta med fyllig tomatsås

Foto:

Kultur och Nöje2015-11-16 13:00

4 portioner

2 pkt krossade tomater

1 gul lök

3 vitlöksklyftor

1/2 chilifrukt

1/2 squash

1 riven morot

skal och saft av en halv citron

salt, peppar

olivolja

honung

vatten

färska örter, persilja och basilika passar bra

parmesan- eller pecorinoost till servering

Sätt på pastavattnet. Hacka lök, vitlök och chili. Tärna squashen och riv moroten på rivjärnets grova sida. Bryn allt i olivolja tills grönsakerna och löken mjuknar något. Slå på tomaterna. Lägg i pastan när vattnet kokar och koka den enligt förpackningens anvisningar. Smaka av såsen med salt, peppar och lite honung. Späd med vatten om den känns för tjock. Riv citronskalet fint och blanda i det i såsen. Pressa i citronsaften. Hacka i de färska örterna. Lägg upp pasta, gärna på varma tallrikar och toppa med såsen. Riv över parmesan eller pecorino. Smaklig måltid!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!