4 portioner
2 pkt krossade tomater
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1/2 chilifrukt
1/2 squash
1 riven morot
skal och saft av en halv citron
salt, peppar
olivolja
honung
vatten
färska örter, persilja och basilika passar bra
parmesan- eller pecorinoost till servering
Sätt på pastavattnet. Hacka lök, vitlök och chili. Tärna squashen och riv moroten på rivjärnets grova sida. Bryn allt i olivolja tills grönsakerna och löken mjuknar något. Slå på tomaterna. Lägg i pastan när vattnet kokar och koka den enligt förpackningens anvisningar. Smaka av såsen med salt, peppar och lite honung. Späd med vatten om den känns för tjock. Riv citronskalet fint och blanda i det i såsen. Pressa i citronsaften. Hacka i de färska örterna. Lägg upp pasta, gärna på varma tallrikar och toppa med såsen. Riv över parmesan eller pecorino. Smaklig måltid!