Middagstipset: Pasta Carbonara

Foto:

Kultur och Nöje2015-11-10 13:00

4 port

500 g rökt sidfläsk eller 2 pkt bacon

1 gul lök

3 vitlöksklyftor

3 dl mellangrädde

lite vetemjöl

färsk persilja, basilika

salt, svartpeppar

4 äggulor

parmesanost

ruccolasallad

Tärna fläsket/baconet och stek i torr stekpanna. Hacka lök och vitlök och låt steka med tills det blir genomskinligt. Strö över lite vetemjöl och slå på grädden. Koka upp snabbt. Späd med lite mjölk om såsen blir för tjock. Hacka örterna och peppra. Salta om det behövs.

Koka pastan al dente. Lägg gärna upp på varma tallrikar. Fördela såsen ovanpå, toppa med färska örter och nyriven parmesan. Vrid några varm med svartpepparkvarnen. Servera äggulan till i ena skalhalvan som ställs ned i en äggkopp eller i ett snapsglas. Lite ruccolasallad är gott till.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!