Middagstipset: Omelett som mättar

Foto:

Kultur och Nöje2015-11-03 13:00

2 portioner (det är vad som ryms i en stekpanna. Är ni fler, stek i omgångar eller i två pannor)

4 ägg

4 msk vatten

3 salladslökar, strimlas

1/2 ask körsbärstomater

3 kokta, kalla potatisar

2 dl hackad grönkål

salt

peppar

färska örter, gärna basilika, persilja och rosmarin

parmesanost, hyvlas med potatisskalare

1/2 dl pinjenötter

olivolja till stekning

Servera gärna med skivad avokado med pressad citron över

Vispa ihop ägg och vatten, salta och peppra smeten. Strimla salladslökarna, skär tomaterna i halvor och hacka grönkålen ganska fint. Skiva potatisarna tunt. Hetta upp olja i stekpannan och lägg i allt till själva fyllningen. Bryn tills potatisen fått lite färg och tomaterna har blivit lite mosiga. Slå över äggsmeten och stek på medelhög-låg värme tills omeletten tar ihop. Forma den med stekspade. När den har stelnat och fått lite färg, dela den i två halvor och lägg upp på tallrikar. Hyvla över parmesan och strö över färska örter.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!