4 portioner
Pajdeg:
150 g smör i mindre bitar
ca 1 l vetemjöl
4 tsk bakpulver
3 dl mjölk
1 tsk salt
Fyllning:
900 g nötfärs
2 tsk chilipulver
3 tsk paprikapulver
3 tsk spiskummin
2 tsk salt
1 tsk oregano
1 tsk lökpulver
1 tsk vitlökspulver
1/2 tsk cayennepeppar
1 gul paprika, grovhackad
1 gul lök, grovhackad
4 tomater, grovhackad
1 dl majs
5 dl crème fraîche
3-4 tsk srirachasås (beroende på hur starkt man vill ha)
200 g riven ost
salt,peppar
Sätt ugnen på 175 grader. Knåda smör, vetemjöl, salt och bakpulver i en bunke. Tillsätt mjölk och rör snabbt ihop till en deg. Kavla sedan ut den på ett bakplåtspapper.
Smöra en långpanna och vänd över degen, dra bort bakplåtspappret och tryck ut degen upp mot kanterna en bit. Stek nötfärsen och tillsätt kryddblandningen, ställ åt sidan. Stek snabbt på lök och paprika samt salta/peppra.
Blanda ihop creme fraiche, srirachasås och lite peppar i en skål. Strö över nötfärsen på degen och sedan den stekta löken/paprikan, tomater, majs. Ringla över crème fraîcheblandningen och den rivna osten. Ställ sedan in i ugnen i ca 30-35 minuter.
Servera med valfritt tillbehör, ett tips är vitlökssås.
Smaklig måltid!