Deg:
3 dl vetemjöl
125 g smör i bitar kallt
3 msk kallt vatten
1/2 tsk salt
Fyllning:
2-3 kycklingfiléer i bitar
10 st champinjoner i skivor
2 st schalottenlök finhackad
1 dl gröna ärtor
2 dl creme fraiche
2 tsk dijonsenap
3 dl vatten
timjan
salt/peppar
redning
Blanda smöret, vetemjölet och saltet. Tillsätt sedan vatten och knåda en kort stund. Låt degen vila i kylen under tiden du gör fyllningen.
Stek kycklingen och häll sedan i champinjonerna när det börjar bli färdigt. Bryn snabbt tillsammans med schalottenlök, timjan och salt/peppar. Tillsätt creme fraiche, vatten & dijonsenapen. Låt småputtra och red av. Strö sedan i dem gröna ärtorna, häll ner allt i en pajform.
Kavla ut degen tunt. Lägg det som ett lock över och tryck till på kanterna, pensla med ett ägg. Låt den stå i ugnen cirka 20 minuter i 200 grader (eller tills det ser färdigt ut).
Servera med en sallad. Smaklig måltid!