Middagstipset: Malins krämiga kycklingpaj

Mumsig paj. Malin Sandman bjuder på på pajrecept med kyckling.

Mumsig paj. Malin Sandman bjuder på på pajrecept med kyckling.

Foto: Malin Ssndman

Kultur och Nöje2015-12-02 13:00

Deg:

3 dl vetemjöl

125 g smör i bitar kallt

3 msk kallt vatten

1/2 tsk salt

Fyllning:

2-3 kycklingfiléer i bitar

10 st champinjoner i skivor

2 st schalottenlök finhackad

1 dl gröna ärtor

2 dl creme fraiche

2 tsk dijonsenap

3 dl vatten

timjan

salt/peppar

redning

Blanda smöret, vetemjölet och saltet. Tillsätt sedan vatten och knåda en kort stund. Låt degen vila i kylen under tiden du gör fyllningen.

Stek kycklingen och häll sedan i champinjonerna när det börjar bli färdigt. Bryn snabbt tillsammans med schalottenlök, timjan och salt/peppar. Tillsätt creme fraiche, vatten & dijonsenapen. Låt småputtra och red av. Strö sedan i dem gröna ärtorna, häll ner allt i en pajform.

Kavla ut degen tunt. Lägg det som ett lock över och tryck till på kanterna, pensla med ett ägg. Låt den stå i ugnen cirka 20 minuter i 200 grader (eller tills det ser färdigt ut).

Servera med en sallad. Smaklig måltid!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!