Färsspett:
500 g nötfärs
1/2 riven gul lök
1 pressad vitlök
1 dl hackad persilja
1 tsk spiskummin
1 tsk koriander
1 tsk ingefära
1 tsk paprikapulver
1 tsk chilipulver
2 tsk salt
Blomkålsris:
1 blomkålshuvud rivet (med grövsta på rivjärnet)
1/2- 1 dl gröna ärtor
1 tsk gurkmeja
hackad persilja
salt och smör
Tzatziki:
250 g grekisk youghurt
1/2 gurka urkärnad och riven
1 1/2 pressad vitlök
lite olivolja
1 tsk vinäger
hackad dill
salt/peppar
Blötlägg grillpinnarna i vatten minst 1 timme. Blanda alla ingredienser till nöttfärsen, forma dem till avlånga biffar och trä dem på pinnarna & ringla lite olivolja över. Sätt in dem i ugnen ca 10-12 min på 225 grader.
Pressa ut vattnet från den rivna gurkan och salta den. Blanda ner youghurten och resten av ingredienserna.
Koka upp vatten och tillsätt 1 tsk gurkmeja och salt. Häll ner ärtorna som får koka snabbt. Sätt i den rivna blomkålen och låt koka bara några sekunder, häll av vattnet i durkslagen och tillsätt lite salt, smör och hackad persilja.
Servera allt med exempelvis en tomatsallad så har du en nyttig och god middag.
Smaklig måltid!