Middagstipset: Malins färsspett med blomkålsris

Färsspett på nytt sätt. Blomkålsriset blir ett nytt och spännande tillbehör.

Färsspett på nytt sätt. Blomkålsriset blir ett nytt och spännande tillbehör.

Foto: Malin Sanmdman

Kultur och Nöje2015-12-11 13:00

Färsspett:

500 g nötfärs

1/2 riven gul lök

1 pressad vitlök

1 dl hackad persilja

1 tsk spiskummin

1 tsk koriander

1 tsk ingefära

1 tsk paprikapulver

1 tsk chilipulver

2 tsk salt

Blomkålsris:

1 blomkålshuvud rivet (med grövsta på rivjärnet)

1/2- 1 dl gröna ärtor

1 tsk gurkmeja

hackad persilja

salt och smör

Tzatziki:

250 g grekisk youghurt

1/2 gurka urkärnad och riven

1 1/2 pressad vitlök

lite olivolja

1 tsk vinäger

hackad dill

salt/peppar

Blötlägg grillpinnarna i vatten minst 1 timme. Blanda alla ingredienser till nöttfärsen, forma dem till avlånga biffar och trä dem på pinnarna & ringla lite olivolja över. Sätt in dem i ugnen ca 10-12 min på 225 grader.

Pressa ut vattnet från den rivna gurkan och salta den. Blanda ner youghurten och resten av ingredienserna.

Koka upp vatten och tillsätt 1 tsk gurkmeja och salt. Häll ner ärtorna som får koka snabbt. Sätt i den rivna blomkålen och låt koka bara några sekunder, häll av vattnet i durkslagen och tillsätt lite salt, smör och hackad persilja.

Servera allt med exempelvis en tomatsallad så har du en nyttig och god middag.

Smaklig måltid!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!