Middagstipset: Kycklingpasta med getost

Foto:

Kultur och Nöje2015-11-02 13:00

4 portioner

6 kycklinglårfiléer eller 4 kycklingfiléer

1 gul lök, hackad

1 vitlöksklyfta, hackad

1 msk vetemjöl

100-150 g chèvre

1 ask körsbärstomater

3 dl mellan- eller matlagningsgrädde

1/2 msk flytande honung

salt

svartpeppar

färska örter, exempelvis rosmarin och persilja

Bryn lök och vitlök i smör eller olja. Strimla kycklingfiléerna, salta men tänk på att osten ger sälta sedan. Strimlorna ska stekas igenom. Blanda allt i en gryta. Pudra över vetemjöl. Slå på grädden. Koka upp under omrörning och smula i chèvren. Lägg i körsbärstomaterna och låt dem puttra med någon minut. Blanda i färska hackade örter. Smaka av med lite honung för en mjukare smak. Servera med nykokt pasta, exempelvis tagliatelle. Ruccola är gott att toppa med.

Smaklig måltid!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!