4 portioner
6 kycklinglårfiléer eller 4 kycklingfiléer
1 gul lök, hackad
1 vitlöksklyfta, hackad
1 msk vetemjöl
100-150 g chèvre
1 ask körsbärstomater
3 dl mellan- eller matlagningsgrädde
1/2 msk flytande honung
salt
svartpeppar
färska örter, exempelvis rosmarin och persilja
Bryn lök och vitlök i smör eller olja. Strimla kycklingfiléerna, salta men tänk på att osten ger sälta sedan. Strimlorna ska stekas igenom. Blanda allt i en gryta. Pudra över vetemjöl. Slå på grädden. Koka upp under omrörning och smula i chèvren. Lägg i körsbärstomaterna och låt dem puttra med någon minut. Blanda i färska hackade örter. Smaka av med lite honung för en mjukare smak. Servera med nykokt pasta, exempelvis tagliatelle. Ruccola är gott att toppa med.
Smaklig måltid!