4 portioner
600 g torskfilé, eller ryggfilé av torsk
salt, peppar
Till panering:
1 1/2 dl panko (asiatiskt ströbröd) eller vanligt ströbröd
2-3 msk vetemjöl
1 uppvispat ägg
Smör till stekning
Skär fisken i avlånga bitar, enklast om den är lite halvfryst. Salta och peppra väl runt om. Blanda mjöl och panko/ströbröd. Doppa fiskbitarna i ägget och vänd runt dem i paneringen. Ställ fiskpinnarna åt sidan.
Remouladsås:
Det här är min egen variant av den klassiska fisksåsen. Lite lättare än den majonässtinna varianten.
2 dl matlagningsyoghurt 10 procents fetthalt
2 msk dijonsenap
1/2 msk honung
1 hackad hel saltgurka, färdigskivade gurkor går också bra.
1 salladslök
salt, peppar,
färsk dill
Finhacka gurkan och dillen. Strimla salladslöken fint. Rör ihop alla ingredienser och smaka av med salt och peppar. Stek fiskpinnarna gyllenbruna och servera med sås, kokt eller ugnsrostad potatis. En fräsch grönsallad är gott till.