4 portioner
Köttfärsbiffar:
500 g nötfärs
ca 80 g fetaost
1 ägg
1 vitlök pressad
1 tsk oregano
salt/peppar
Såsen:
2 1/2 dl crème fraîche
1 liten burk med soltorkade tomater, hackad
2 nävar med färsk basilika, hackad
salt/peppar
Rostad potatis:
potatis
olivolja
örtagårdskrydda
salt/peppar
Koka potatis i ca 10 min sedan häll bort vattnet & dela dem. Ringla över olivolja samt salt/peppar och ställ in i ugnen på 190 grader i ca 30 min.
Blanda ägg, smula fetaosten samt kryddorna och tillsätt nötfärsen och rör om utan att överarbeta. Forma biffarna. Blanda alla ingredienser till den kalla såsen & smaka av med salt/peppar. När potatisen har gått ca 30 min tar du ut dem, pressar dem försiktigt och ringlar över lite olivolja samt salt & örtagårdskrydda. Ställ tillbaka i ugnen och låt vara tills dem ser färdiga ut (mellan 20-30 min). Stek nu på biffarna tills dem är klara. Servera med en sallad och den goda såsen.
Smaklig måltid!