Middagstipset: Köttfärsbiffar med fetaost och rostad potatis

Lyxig vardagsmat. Biffar med fetaost och ugnsrostad potatis.

Lyxig vardagsmat. Biffar med fetaost och ugnsrostad potatis.

Foto:

Kultur och Nöje2015-11-17 13:00

4 portioner

Köttfärsbiffar:

500 g nötfärs

ca 80 g fetaost

1 ägg

1 vitlök pressad

1 tsk oregano

salt/peppar

Såsen:

2 1/2 dl crème fraîche

1 liten burk med soltorkade tomater, hackad

2 nävar med färsk basilika, hackad

salt/peppar

Rostad potatis:

potatis

olivolja

örtagårdskrydda

salt/peppar

Koka potatis i ca 10 min sedan häll bort vattnet & dela dem. Ringla över olivolja samt salt/peppar och ställ in i ugnen på 190 grader i ca 30 min.

Blanda ägg, smula fetaosten samt kryddorna och tillsätt nötfärsen och rör om utan att överarbeta. Forma biffarna. Blanda alla ingredienser till den kalla såsen & smaka av med salt/peppar. När potatisen har gått ca 30 min tar du ut dem, pressar dem försiktigt och ringlar över lite olivolja samt salt & örtagårdskrydda. Ställ tillbaka i ugnen och låt vara tills dem ser färdiga ut (mellan 20-30 min). Stek nu på biffarna tills dem är klara. Servera med en sallad och den goda såsen.

Smaklig måltid!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!