Middagstipset: Grön wok med thailändska smaker

Foto:

Kultur och Nöje2016-03-08 13:00

4 portioner

400 g tofu

3 kartor äggnudlar

4 salladslökar

2 vitlöksklyftor

1 gul paprika

2 morötter

1 chilifrukt

1 lime

1 kruka koriander

salt, peppar

olja till stekning

lite flytande honung

Topping:

cashewnötter, jordnötter eller sesamfrön. Limeklyftor till servering.

Skär tofun i bitar och stek den i olja om du vill att den ska ha lite färg. Sätt på vattnet till nudlarna. Skär salladslök, paprika och hacka vitlök och chili. Strimla morötterna, gärna tunt med potatisskalare eller så kallad spiralizer. Hetta upp olja i en wok eller i en stekpanna med höga kanter. Stek allt på hög värme i några minuter, grönsakerna ska fortfarande vara krispiga när det är klart. Salta och peppra. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Blanda i nudlarna i wokpannan. Hacka koriandern och strö över. Pressa i limen och tillsätt lite flytande honung. Toppa med sesamfrön eller nötter och servera en limeklyfta till varje portion. Sweet chilisås är gott till!

Smaklig måltid!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!