Middagstipset: Chorizogryta med tomat och rotsaker

Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT

Kultur och Nöje2016-03-03 13:00

4 portioner

500 g kryddkorv, exempelvis chorizo

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

2 morötter

8 medelstora runda potatisar

1 burk hela tomater eller körsbärstomater på burk

salt, peppar

2 tsk torkad timjan

1 kruka färsk persilja

vatten

olja/smör till stekning

Skär korven i slantar, ca 1 cm tjocka. Hacka lök, vitlök och slanta morötterna. Tärna potatisen. Stek korven i stekgryta och lyft åt sidan. Stek lök, vitlök, morötter och potatis några minuter. Slå på tomaterna och späd med 1-2 dl vatten. Koka ihop tills potatisen börjar mjukna. Tillsätt korven och koka tills potatis och morötter är mjuka. Smula i timjan, smaka av med salt och peppar. Hacka persiljan och strö över innan servering.

Smaklig måltid!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!