MIDDAG
Härligt gröna sojabönor finns numera i frysdisken, testa! Bönorna har härlig färg och fin spänst.
4 portioner
600 g nötfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor¨
1 röd paprika
1 röd chilifrukt
1 msk spiskummin
salt, peppar
några droppar hickory smoke (kan uteslutas)
1 msk honung
2 msk soja
1 dl mellangrädde
vatten
1 knippe färsk persilja
300 g sojabönor
200 g små vita bönor eller stora borlottibönor
Hacka lök, vitlök, paprika och chilifrukt. Stek i lite olja tills allt mjuknar något. Stek färsen i omgångar och tillsätt kryddorna. Tillsätt tomater och låt puttra en stund. Tillsätt soja, grädde och honung. Smaka av med mer salt om det behövs. Hacka persiljan och rör i den. Tillsätt bönorna och låt dem värmas upp. Rör om försiktigt, de färdigkokta bönorna blir lätt mosiga. Späd med vatten till lagom konsistens.
Guacamole:
2 mogna avokado
1 vitlöksklyfta
1 lime, saften
1 stor mogen tomat
1 kruka koriander
salt, peppar
1/2 dl matlagningsyoghurt
Mosa avokadon och rör ihop alla ingredienser.
Servera chilin i djupa varma tallrikar. Toppa med guacamole och ställ en skål med nachos på bordet!
Trevligt helg!