Medelhavssoppa med saffran

Kultur och Nöje2015-11-04 08:00

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

400 g vitkål

2 msk olivolja

1 1/2 dl röda linser

1 påse saffran (à 0,5 g)

1 burk krossade tomater (à ca 400 g)

2 grönsaksbuljongtärningar

1 dl färskpressad apelsinjuice

1 l vatten

1/2 tsk sambal oelek

salt

Till servering

1 dl matlagningsyoghurt

Gör så här:

Skala, dela och hacka lök och vitlök. Grovhacka vitkålen.

Fräs lök, vitlök och kål i oljan i en stor kastrull cirka fem minuter.

Tillsätt linser, saffran, krossade tomater, buljongtärningar, apelsinjuice och vatten.

Koka upp och låt koka under lock tills grönsakerna är mjuka.

Mixa soppan slät, gärna i en blender.

Krydda med sambal oelek och smaka av med salt.

Till servering: Servera soppan i djupa talrikar, toppa med en klick yoghurt och strö över fänkålsfrön.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!