1 gul lök
2 vitlöksklyftor
400 g vitkål
2 msk olivolja
1 1/2 dl röda linser
1 påse saffran (à 0,5 g)
1 burk krossade tomater (à ca 400 g)
2 grönsaksbuljongtärningar
1 dl färskpressad apelsinjuice
1 l vatten
1/2 tsk sambal oelek
salt
Till servering
1 dl matlagningsyoghurt
Gör så här:
Skala, dela och hacka lök och vitlök. Grovhacka vitkålen.
Fräs lök, vitlök och kål i oljan i en stor kastrull cirka fem minuter.
Tillsätt linser, saffran, krossade tomater, buljongtärningar, apelsinjuice och vatten.
Koka upp och låt koka under lock tills grönsakerna är mjuka.
Mixa soppan slät, gärna i en blender.
Krydda med sambal oelek och smaka av med salt.
Till servering: Servera soppan i djupa talrikar, toppa med en klick yoghurt och strö över fänkålsfrön.