Mattipset

Kultur och Nöje2015-12-19 08:00

800 gbenfri fläskytterfilé eller fläskfilé

Marinad

1 dl rapsolja

1 msk snabbkaffepulver

1 msk finhackad urkärnad chilifrukt (t ex spansk peppar)

1,5 vitlöksklyftor 2 msk tomatpuré

3 msk kinesisk soja

0,5 msk sambal oelek

0,5 tsk rosmarin

0,5 4/5 msk flytande honungsalt

Garnering

vinbärsklasar

Gör så här:

Putsa köttet. Skär köttet i 2 cm tjocka skivor.

Marinad: Blanda marinaden väl så kaffepulvret löses upp i en bunke. Lägg ner köttet. Låt marinera cirka 2 timmar i kylen, blanda runt efter halva tiden.

Grilla skivorna 3–4 minuter per sida, alternativt stek dem i stekpanna.

4.Garnering: Garnera gärna med vinbärsklasar

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!