Matig vegogryta med bönor

Kultur och Nöje2015-09-11 08:00

2 hackade rödlökar

3 tunt skivade vitlöksklyftor

2 tärnade paprikor

2 msk tomatpuré

2 msk olivolja

800 g hela tomater på burk

2 grönsaksbuljongtärningar

1 msk balsamvinäger

1 msk honung

1 lagerblad

2 kanelstänger

1 tsk mald spiskummin

400 g kidneybönor på burk

400 g stora vita bönor på burk

Gör så här:

Stek lök, vitlök och paprika i olivolja i en djup gryta tillsammans med tomatpurén.

Häll på tomater, buljongtärning, vinäger, honung och kryddor och låt koka under lock i minst 15 minuter, gärna 30 minuter.

Häll i bönorna och koka ytterligare fem minuter.

Servering

Servera med råris, yoghurt och eventuellt färsk koriander.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!