Marockansk gryta

Kultur och Nöje2015-06-24 08:00

3 msk kokosolja

1 stor gul lök, finhackad

2 vitlöksklyftor, finhackade

1 liten butternut squash

1 rotselleri

3 morötter

1 zucchini

10 st torkade aprikoser

2 burkar körsbärstomater

1 burk kikärtor

1 msk kanel

1 ½ tsk malen spiskummin

2 tsk harissa

1 tsk gurkmeja

¼ tsk chiliflakes

1 citron

6 dl vatten

salt

färsk koriander

Gör så här:

Skala, kärna ur och skär

pumpaköttet i bitar.

Skala rotsellerin och

morötterna och skär dem i bitar.

Skär zucchinin i 3 cm tjocka halvmånar.

Värm oljan i en stor kastrull.

Stek försiktigt lök och vitlök ett par minuter, utan att de tar färg.

Tillsätt samtliga torkade kryddor och ett par nypor salt.

Rör runt och stek hastigt.

Tillsätt squash, rotselleri,

morötter, zucchini, tomater,

aprikoser, vatten samt zest och juice från citronen.

Låt koka upp under lock.

Sänk därefter värmen och låt puttra i en timme, gärna längre.

Ta av från värmen och rör ner kikärtorna.

Smaka av med salt.

Serveringsförslag:

Servera gärna med turkisk yoghurt och hirs eller couscous.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!