3 msk kokosolja
1 stor gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 liten butternut squash
1 rotselleri
3 morötter
1 zucchini
10 st torkade aprikoser
2 burkar körsbärstomater
1 burk kikärtor
1 msk kanel
1 ½ tsk malen spiskummin
2 tsk harissa
1 tsk gurkmeja
¼ tsk chiliflakes
1 citron
6 dl vatten
salt
färsk koriander
Gör så här:
Skala, kärna ur och skär
pumpaköttet i bitar.
Skala rotsellerin och
morötterna och skär dem i bitar.
Skär zucchinin i 3 cm tjocka halvmånar.
Värm oljan i en stor kastrull.
Stek försiktigt lök och vitlök ett par minuter, utan att de tar färg.
Tillsätt samtliga torkade kryddor och ett par nypor salt.
Rör runt och stek hastigt.
Tillsätt squash, rotselleri,
morötter, zucchini, tomater,
aprikoser, vatten samt zest och juice från citronen.
Låt koka upp under lock.
Sänk därefter värmen och låt puttra i en timme, gärna längre.
Ta av från värmen och rör ner kikärtorna.
Smaka av med salt.
Serveringsförslag:
Servera gärna med turkisk yoghurt och hirs eller couscous.