Mangoldpaj med mozzarella

Kultur och Nöje2015-06-26 08:00

125 g smör

2 dl rismjöl

1 dl kikärts- eller sojamjöl

3 msk vatten

Fyllning

200 g mangold

2 vitlöksklyftor

1 röd chili ( t ex spansk peppar)

1 1/2 msk olivolja

1 1/2 krm riven muskot

2 krm salt

1 krm svartpeppar

2 tomater

125 g mozzarella

1 dl riven parmesanost

5 ägg

Så här gör du:

Sätt ugnen på 200 grader.

Skär smöret i tärningar. Blanda mjölerna och smöret till en smulig massa, gärna i matberedare.

Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.

Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt degen gå upp 4–5 cm på kanterna.

Nagga bottnen med en gaffel. Ställ i kylen minst 30 minuter.

Fyllning: Strimla mangolden. Skala och finhacka vitlöken. Dela, kärna ur och finhacka chilin.

Fräs mangolden i olja cirka 3 minuter. Tillsätt vitlök och chili och fräs ytterligare cirka 1 minut.

Krydda med muskot, och peppar.

Skiva tomater och mozzarella.

Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 15 minuter.

Ta ut och sänk värmen till 175 grader.

Fyll pajskalet med mangoldblandningen. Fördela de skivade tomaterna och osten över.

Knäck äggen över pajen. Grädda i mitten av ugnen ca 40 minuter. Servera med limeklyftor.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!