125 g smör
2 dl rismjöl
1 dl kikärts- eller sojamjöl
3 msk vatten
Fyllning
200 g mangold
2 vitlöksklyftor
1 röd chili ( t ex spansk peppar)
1 1/2 msk olivolja
1 1/2 krm riven muskot
2 krm salt
1 krm svartpeppar
2 tomater
125 g mozzarella
1 dl riven parmesanost
5 ägg
Så här gör du:
Sätt ugnen på 200 grader.
Skär smöret i tärningar. Blanda mjölerna och smöret till en smulig massa, gärna i matberedare.
Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.
Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt degen gå upp 4–5 cm på kanterna.
Nagga bottnen med en gaffel. Ställ i kylen minst 30 minuter.
Fyllning: Strimla mangolden. Skala och finhacka vitlöken. Dela, kärna ur och finhacka chilin.
Fräs mangolden i olja cirka 3 minuter. Tillsätt vitlök och chili och fräs ytterligare cirka 1 minut.
Krydda med muskot, och peppar.
Skiva tomater och mozzarella.
Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 15 minuter.
Ta ut och sänk värmen till 175 grader.
Fyll pajskalet med mangoldblandningen. Fördela de skivade tomaterna och osten över.
Knäck äggen över pajen. Grädda i mitten av ugnen ca 40 minuter. Servera med limeklyftor.