Malins snabba soppa med kycklingdumplings

Värmande. Soppa med kycklingdumplings blir en god och mättande middag.

Värmande. Soppa med kycklingdumplings blir en god och mättande middag.

Foto: Malin Sandman

Kultur och Nöje2015-11-23 13:00

Recept

Kycklingdumplings:

2 kycklingfiléer

60 g färska brödsmulor

1 dl vispgrädde

1 ägg + 1 äggula

1 vitlöksklyfta

salt/peppar

1 1/2 l kycklingbuljong

3 morötter skivad

6-8 färskpotatisar skivad (beroende på storlek)

1/2 purjolök skivad

250 g champinjoner kvartade

persilja hackad

salt/peppar

Koka morötterna och potatisen i buljongen tills det att dem börjar bli mjuka. Mixa ihop kyckling, bröd, grädde, ägg, vitlök och salta/peppra väl. Forma dumplingsen med hjälp av två skedar. Sätt ned dem i soppan och låt koka i cirka fem minuter. När det bara är en minut kvar tillsätter man champinjonerna och purjolöken. Smaka av med salt/peppar om det behövs.

Strö över lite hackad persilja och servera gärna soppan med en god bit bröd.

Smaklig måltid!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!