Recept
Kycklingdumplings:
2 kycklingfiléer
60 g färska brödsmulor
1 dl vispgrädde
1 ägg + 1 äggula
1 vitlöksklyfta
salt/peppar
1 1/2 l kycklingbuljong
3 morötter skivad
6-8 färskpotatisar skivad (beroende på storlek)
1/2 purjolök skivad
250 g champinjoner kvartade
persilja hackad
salt/peppar
Koka morötterna och potatisen i buljongen tills det att dem börjar bli mjuka. Mixa ihop kyckling, bröd, grädde, ägg, vitlök och salta/peppra väl. Forma dumplingsen med hjälp av två skedar. Sätt ned dem i soppan och låt koka i cirka fem minuter. När det bara är en minut kvar tillsätter man champinjonerna och purjolöken. Smaka av med salt/peppar om det behövs.
Strö över lite hackad persilja och servera gärna soppan med en god bit bröd.
Smaklig måltid!