Makaroner och köttbullar på italienskt vis

Kultur och Nöje2015-10-27 08:00

Parmesanost

50 g Krossade tomater

200 g köttfärs

1 ägg

50 g ströbröd

1 liten lök

2 msk olivolja

vetemjöl

salt och peppar

persilja

Gör så här:

Blanda köttfärsen med ägget, tillsätt ströbröd och osten.

Smaka av med salt och peppar. Forma bollar av blandningen.

Rulla köttbullarna i vetemjölet för att ge dem struktur, en fin färg och yta.

Stek dem i en matsked olja.

Förbered samtidigt såsen genom att steka den hackade löken i den resterande oljan, tillsätt de krossade tomaterna och smaka av med salt och peppar.

Fortsätt tillagningen av köttbullarna genom att koka dem i såsen i ungefär tre minuter.

Koka och häll av pastan.

Rör ner pastan i stekpannan med såsen och köttbullarna, garnera med persilja.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!