Majs- och sesamplättar

Kultur och Nöje2015-06-17 08:00

1 förp kokta kikärter (à 380 g)

1 förp majskorn (à 340 g)

2 dl mjölk

1 1/2 dl vetemjöl

1 tsk salt

2 ägg

2 msk sesamfrö

2 msk smör eller margarin

Morotsyoghurt:

2 morötter

1 vitlöksklyfta

2 dl matyoghurt

salt och peppar

Till servering:

4 port kokt ris

65 g mangoldskott

Gör så här:

Plättar: Skölj kikärterna, låt dem och majsen rinna av var för sig.

Blanda mjölk, mjöl, salt och ägg till en jämn smet.

Blanda ner kikärterna i äggsmeten och mixa. Vänd sedan ner sesamfröna och majsen.

Morotsyoghurt: Skala och riv morötterna grovt. Blanda med pressad vitlök och yoghurt, smaka av med salt och peppar.

Plättar: Stek plättar av smeten i matfettet i en stekpanna.

Servera plättarna med ris, morotsyoghurt och mangoldskott.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!