1 förp kokta kikärter (à 380 g)
1 förp majskorn (à 340 g)
2 dl mjölk
1 1/2 dl vetemjöl
1 tsk salt
2 ägg
2 msk sesamfrö
2 msk smör eller margarin
Morotsyoghurt:
2 morötter
1 vitlöksklyfta
2 dl matyoghurt
salt och peppar
Till servering:
4 port kokt ris
65 g mangoldskott
Gör så här:
Plättar: Skölj kikärterna, låt dem och majsen rinna av var för sig.
Blanda mjölk, mjöl, salt och ägg till en jämn smet.
Blanda ner kikärterna i äggsmeten och mixa. Vänd sedan ner sesamfröna och majsen.
Morotsyoghurt: Skala och riv morötterna grovt. Blanda med pressad vitlök och yoghurt, smaka av med salt och peppar.
Plättar: Stek plättar av smeten i matfettet i en stekpanna.
Servera plättarna med ris, morotsyoghurt och mangoldskott.