Maja Ivarsson: "Två krutpaket på scenen"

Hon har sjungit duett med Katy Perry, Gwen Stefani och Darin – nu ska Maja Ivarsson hjälpa Luleåbon Kim Lilja i "Idol". "Det kommer bli grymt", säger hon.

Maja Ivarsson och Kim Lilja, två krutpaket som ska uppträda tillsammans på "Idols" fredagsfinal. "Det känns superkul verkligen, han kommer göra det så bra", säger Ivarsson.

Maja Ivarsson och Kim Lilja, två krutpaket som ska uppträda tillsammans på "Idols" fredagsfinal. "Det känns superkul verkligen, han kommer göra det så bra", säger Ivarsson.

Foto: Marco Ugarte/Henrik Montgomery (Bilden är ett montage)

Kultur och Nöje2019-11-06 21:32

Veckans fredagsfinal i "Idol" blir någonting extra då de sex kvarvarande deltagarna får chansen att sjunga duetter med etablerade svenska artister. För Luleåbon Kim Lilja gick en dröm i uppfyllelse då han parats ihop med The Sounds sångerska Maja Ivarsson.

Under onsdagen repade duon Sounds-hiten "Living in America" ihop och efteråt var Ivarsson också nöjd med valet av partner. 

– Han är en otroligt välkomnande kille. Han är härlig, jordnära och skön. "Idol" är en helt annan skola än den jag kommer ifrån, men han är en superskön snubbe, säger hon.

Under fredagen kommer Ivarsson och Lilja få ytterligare chanser att repa ihop låten tillsammans och lära känna varandra ännu mer. 

– Det känns superkul verkligen, han kommer göra det så bra, säger Ivarsson.

Hur tror du att ert framträdande kommer att bli?

– Det kommer bli grymt. Han är min motsats på många sätt, jag är "två tollar hög" och han är nästan två meter lång. Men jag tror att det är där det kan finnas en intressant laddning. Han är kille, jag är tjej och han ska tolka en så gammal låt som "Living in America" – men han kommer göra det riktigt bra. Tillsammans kommer vi vara två krutpaket på scenen. Det kommer bli jättekul.

Då kan tittarna förvänta sig två krutpaket som exploderar ihop?

– Ja, det gör jag också och det är där jag kommer in. Jag kan tänka mig att det blir roligt för honom att ha med sig någon på scenen som han kan spegla sig i.

Med bara fyra fredagsfinaler kvar innan det stora avgörandet i Globen är tävlingen tuffare än någonsin, vilket gör att Maja Ivarsson känner en viss press.

– Jo, självklart gör jag det. Dels är det min egen låt och dels har jag inget att förlora, jag kommer inte gå vidare till nästa vecka oavsett. Jag vill att han ska gå så långt han kan och det är klart att det hänger mycket på att han gör det bra. Jag vill inte göra det sämre för honom och det är givetvis en press för mig också

Samtidigt som du inte får överglänsa honom?

– Haha. Jag tror inte det är någon risk eftersom vi är så olika, jag tror snarare att vi kommer skina på varandra och göra det starkare 

Maja Ivarsson har aldrig sjungit "Living in America" som en duett tidigare men har en viss erfarenhet av att sjunga tillsammans med andra artister och Lilja är i gott sällskap, minst sagt.

– Jag har sjungit duett med Gwen Stefani, Katy Perry och Darin vad jag kan komma på. Det är de tre jag sjungit med tidgiare – nu är det Kim på tur.

Katy Perry har gjort en duett med Maja Ivarsson.
Katy Perry har gjort en duett med Maja Ivarsson.
Fredagens duetter

Sabina Ddumba & Dao Di Ponziano – ”Effortless”

Maja Ivarsson & Kim Lilja – ”Living in America”

Albin Lee Meldau & Astrid Risberg – ”The Weight Is Gone”

Carola & Gottfrid Krantz - ”Genom allt”

Molly Sandén & Tusse Chiza - ”Utan dig”

Eric Gadd & Freddie Liljegren - ”My Personality”

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!