Lördagslyxa med hamburgare

En hemgjord hamburgare slår det mesta. Prova denna för att sätta lite guldkant på lördagsmiddagen, Hamburgare med ananassalsa och chilimajonnäs.

Kultur och Nöje2015-05-16 08:00

Luleå

Ingredienser

700 g nötfärs, gärna av högrev

salt och nymalen svartpeppar

Ananassalsa

0,5 färsk mogen ananas

0,5 röd paprika

0,5 röd chili, ev urkärnad

0,5 rödlök

1 klyfta vitlök, riven

1 kruka koriander, finhackad

1 lime, pressad saft och riven zest

salt

Chilidressing

4 msk majonnäs

0,5 msk sambal oelek

2 msk ketchup

Till servering

4 stora hamburgerbröd

4 lösstekta ägg, sunny side upp

1avokado, i skivor

isbergssallad

skivade tomater

skivad rödlök

Gör så här:

Börja med salsan. Skala ananasen och ta bort mittstammen. Tärna ananas, paprika, chili och

rödlök. Blanda med vitlök, limesaft och zest samt koriander. Smaka av med salt.

Blanda alla ingredienserna till chilidressingen.

Forma fyra burgare av nötfärsen. Salta och peppra burgarna och grilla ca 2 minuter per sida.

Servera genast burgarna i bröden med salsan, chilimajonnäs och övriga tillbehör.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!