Luleå
Ingredienser
700 g nötfärs, gärna av högrev
salt och nymalen svartpeppar
Ananassalsa
0,5 färsk mogen ananas
0,5 röd paprika
0,5 röd chili, ev urkärnad
0,5 rödlök
1 klyfta vitlök, riven
1 kruka koriander, finhackad
1 lime, pressad saft och riven zest
salt
Chilidressing
4 msk majonnäs
0,5 msk sambal oelek
2 msk ketchup
Till servering
4 stora hamburgerbröd
4 lösstekta ägg, sunny side upp
1avokado, i skivor
isbergssallad
skivade tomater
skivad rödlök
Gör så här:
Börja med salsan. Skala ananasen och ta bort mittstammen. Tärna ananas, paprika, chili och
rödlök. Blanda med vitlök, limesaft och zest samt koriander. Smaka av med salt.
Blanda alla ingredienserna till chilidressingen.
Forma fyra burgare av nötfärsen. Salta och peppra burgarna och grilla ca 2 minuter per sida.
Servera genast burgarna i bröden med salsan, chilimajonnäs och övriga tillbehör.