Pajdeg:
2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
150 g Norrmejerier Smör
1 msk iskallt vatten
Fyllning:
6 gula lökar
0,5 tsk strösocker
salt och peppar
2 dl crème fraiche örter och vitlök
Gör så här:
Kör mjöl och smör i en matberedare cirka 10 sekunder.
Häll i vattnet och kör tills degen precis format en boll. Låt vila i kyl minst 1 timmme.
Sätt ugnen på 200 grader.
Tumma ut degen i en pajform. Förgrädda pajskalet cirka 15 minuter.
Skala och skiva löken och stek den långsamt i smör på svag värme tills den är mjuk och fått gyllene färg.
Häll på 2 msk vatten och låt det ånga bort.
Smaka av med socker, salt och peppar.
Fyll pajskalet med crème fraiche, lägg på löken och grädda i ugn cirka sju minuter.
Serveringsförslag:
Servera gärna pajen med skivor av rökt eller gravad lax.