Löktartelette

Kultur och Nöje2015-09-05 08:00

Pajdeg:

2 dl vetemjöl

1 dl grahamsmjöl

150 g Norrmejerier Smör

1 msk iskallt vatten

Fyllning:

6 gula lökar

0,5 tsk strösocker

salt och peppar

2 dl crème fraiche örter och vitlök

Gör så här:

Kör mjöl och smör i en matberedare cirka 10 sekunder.

Häll i vattnet och kör tills degen precis format en boll. Låt vila i kyl minst 1 timmme.

Sätt ugnen på 200 grader.

Tumma ut degen i en pajform. Förgrädda pajskalet cirka 15 minuter.

Skala och skiva löken och stek den långsamt i smör på svag värme tills den är mjuk och fått gyllene färg.

Häll på 2 msk vatten och låt det ånga bort.

Smaka av med socker, salt och peppar.

Fyll pajskalet med crème fraiche, lägg på löken och grädda i ugn cirka sju minuter.

Serveringsförslag:

Servera gärna pajen med skivor av rökt eller gravad lax.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!