Ljuset börjar återvända

Foto:

Kultur och Nöje2016-01-29 15:00

Kylan behåller sitt grepp om oss, men solen kikar fram och dagarna blir gnistrande vackra. Till helgen blir det skidturer nere på isen och rykande varmt kaffe med lite kardemumma i för att värma mig efteråt. Kardemumma är verkligen en av mina absoluta favoritkryddor. Inte bara i kaffet, utan så klart även i bullarna, i smulpajen och i den långlagade chiligrytan. Mat som smakar bullar, har det muttrats där hemma, men jag kan lova er att kardemumma kan sätta piff på mycket mer än bara bakverk. Så det så.

Nu när vardagslivet är igång sedan några veckor tillbaka kämpar jag precis som många andra för att hitta balansen mellan att laga god, hälsosam och hyfsat snabblagad mat. Och mat som även faller familjens yngsta i smaken. Pasta är en evig favorit, ingen GI-kost här inte. Från en krämig carbonara till en långkokt tomatsås eller enklaste av det enkla, pasta aglio el olio, som är spaghetti med chili, vitlök och olivolja. Jag har inga som helst problem med att tjuväta spaghetti med smör direkt ur grytan heller, givetvis när barnen inte ser för något slags bordskick måste ju de små raringarna få med sig hemifrån.

Det bästa med att det är vanliga oxveckor igen är ju faktiskt att helgkänslan infinner sig så fint varje fredag. Hemma hos oss står tvätt och städ högt på schemat, för att vi ska hinna i kapp. Men där emellan passar vi på att leka i snöhögar, åka pulka och äta så gott vi kan. Vilken är er bästa helgmat? Glöm inte att ladda upp era bästa matbilder på Instagram och tagga Matkultur!

Trevlig helg!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!