Ljummen linssallad med polkabetor och fetaost

Linser och rotfrukter. En riktig god och matig sallad!

Linser och rotfrukter. En riktig god och matig sallad!

Foto: Janerik Henriksson/TT

Kultur och Nöje2016-03-17 13:00

4 portioner

4 portioner belugalinser, koka enligt anvisning på förpackningen. Låt rinna av i sil och ställ åt sidan.

Rotsaker:

5 polkabetor

1 palsternacka

2 stora morötter

1 rödlök

2 vitlöksklyftor

några kvistar rosmarin

olivolja

flingsalt

Skiva polkabetorna och skär palsternacka och morötter i stavar. Skär rödlöken i ringar och hacka vitlöken fint. Lägg allt i en långpanna och ringla över olivolja. Strö över flingsalt och riv loss rosmaringen från kvisten och strö över. Rosta i ugnen i 35 minuter, eller tills allt har mjuknat. Lägg upp på ett stort fat och blanda med linserna. Blanda i en påse mangold eller annan finbladig sallad. Smula över 1 paket fetaost. Smaklig måltid!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!