Ljummen laxsallad med mathavre

Kultur och Nöje2015-04-08 08:00

Ingredienser

2 dl mathavre

4 dl vatten

1 st hönsbuljongtärning

2 st ägg

200 g rökt lax

1 st liten rödlök

2 st avokado

2 msk smör- och rapsolja

2 msk balsamvinäger

0,5 tsk örtsalt

100 g babyspenat

Sås:

2 dl matyoghurt

2 tsk dijonsenap

Gör så här:

Koka upp vatten och buljongtärning.

Tillsätt mathavre och koka utan lock ca 12 min.

Hårdkoka, skala och klyfta äggen.

Skär laxen i små bitar.

Skala och skiva löken.

Dela och kärna ur avokadon. Ta ur fruktköttet i bitar med en liten sked.

Rör ner smör- och rapsolja, balsamvinäger och örtsalt i den kokta mathavren.

Varva spenat, mathavre, lax, lök och avokado på ett stort fat. Lägg på äggen.

Rör ihop yoghurt och senap och servera såsen till.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!