Ingredienser
2 dl mathavre
4 dl vatten
1 st hönsbuljongtärning
2 st ägg
200 g rökt lax
1 st liten rödlök
2 st avokado
2 msk smör- och rapsolja
2 msk balsamvinäger
0,5 tsk örtsalt
100 g babyspenat
Sås:
2 dl matyoghurt
2 tsk dijonsenap
Gör så här:
Koka upp vatten och buljongtärning.
Tillsätt mathavre och koka utan lock ca 12 min.
Hårdkoka, skala och klyfta äggen.
Skär laxen i små bitar.
Skala och skiva löken.
Dela och kärna ur avokadon. Ta ur fruktköttet i bitar med en liten sked.
Rör ner smör- och rapsolja, balsamvinäger och örtsalt i den kokta mathavren.
Varva spenat, mathavre, lax, lök och avokado på ett stort fat. Lägg på äggen.
Rör ihop yoghurt och senap och servera såsen till.