1 kg torkade kikärtor
20 cl kolsyrat vatten
1 msk falafelkrydda
4 st vitlöksklyftor
2 dl bladpersilja
½ purjolök
1 msk spiskummin
2,5 dl tahini (sesampasta)
5 dl yoghurt
1 msk citronsaft
isbergssallad
bladpersilja
saltgurka
tomat
gul eller röd lök
pitabröd
salt
olja
Gör så här:
Blötlägg kikärtorna i ljummet vatten i 8 timmar.
Mal ner kikärtorna tillsammans med grönsakerna och kryddorna.
Tillsätt kolsyrat vatten och blanda väl.
Forma smeten till små bollar. Lättast är att använda två skedar.
Fritera bollarna i cirka 4 minuter i olja.
Blanda tahini, yoghurt och citronsaft till en falafelsås.
Strimla isbergssallad, hacka bladpersilja och skiva saltgurka, tomater och lök.
Blanda falafel, sås och tillbehör i pitabröd.