Libanesisk falafel

Kultur och Nöje2016-08-18 08:00

1 kg torkade kikärtor

20 cl kolsyrat vatten

1 msk falafelkrydda

4 st vitlöksklyftor

2 dl bladpersilja

½ purjolök

1 msk spiskummin

2,5 dl tahini (sesampasta)

5 dl yoghurt

1 msk citronsaft

isbergssallad

bladpersilja

saltgurka

tomat

gul eller röd lök

pitabröd

salt

olja

Gör så här:

Blötlägg kikärtorna i ljummet vatten i 8 timmar.

Mal ner kikärtorna tillsammans med grönsakerna och kryddorna.

Tillsätt kolsyrat vatten och blanda väl.

Forma smeten till små bollar. Lättast är att använda två skedar.

Fritera bollarna i cirka 4 minuter i olja.

Blanda tahini, yoghurt och citronsaft till en falafelsås.

Strimla isbergssallad, hacka bladpersilja och skiva saltgurka, tomater och lök.

Blanda falafel, sås och tillbehör i pitabröd.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!