Laxpudding

Kultur och Nöje2015-06-19 08:00

300 g gravad lax

smör

2 gula lökar

800 g kokt kall potatis

0,5 dl hackad dill

4 ägg

4 dl mjölk

0,5 tsk salt

1 krm vitpeppar

Till servering:

1 msk smör, smält

1 citronklyfta

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader.

Skär laxen i tunna skivor.

Skala och skiva löken tunt.

Fräs löken i smör i en stekpanna på svag värme tills den blir mjuk och glansig.

Skiva potatisen.

Varva potatis, lax, lök och dill i en smord ugnssäker form. Avsluta med potatis.

Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar och häll det över potatisen.

Ställ in formen i nedre delen av ugnen cirka 30 minuter.

Laxpuddingen är klar när den har stannat i mitten och fått en fin gyllenbrun färg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!