4 bitar laxfilé
1 paket bacon
olivolja
salt/peppar
Dillstuvad potatis:
ca 12 potatisar
5 dl mjölk
4 msk vetemjöl
en klick smör
1 dl hackad dill
1 msk socker (kan uteslutas)
salt/vitpeppar
Sätt ugnen på 150 grader och koka sedan potatisen. Sätt laxen med skinnet nedåt i en form och ringla över olivolja samt salta/peppra. Låt vara i ugnen cirka 15-20 min (beroende på hur stora bitarna är och vad man har för ugn). För att vara säker på att du inte får en torr fisk så använd termometer och låt temperaturen komma upp i cirka 47-48 grader. Fisken kommer att stiga lite efter att du har tagit ut den ur ugnen så ha det i beräkning. Skär baconet i mindre bitar och knaperstek den. Dillstuvningen gör man bara som en bechamelsås fast med dill. Sätt en klick smör i kastrullen och smält smöret. Tillsätt vetemjölet och vispa, häll ner lite mjölk eftersom och vispa hela tiden. Smaka av med salt och vitpeppar samt socker. När stuvningen är klar häller du bara i dillen. Dela den kokta potatisen i bitar eller i skivor och häll stuvningen över och vänd runt allt försiktigt. Sedan är det bara att lägga upp för servering.
Smaklig måltid!