Lasagne med linser och zucchini

Kultur och Nöje2015-08-29 08:00

1 zucchini

1 msk olivolja

300 g nötfärs

1 gul lök

3 hackade vitlöksklyftor

0,5 tsk salt

0,5 tsk grovmald svartpeppar

1 förpackning kokta linser (285 g)

1 förpackning färdig tomatsås (420 g)

8 lasagneplattor

2 dl riven ost

Bechamelsås

50 g smör

3 msk vetemjöl

8 dl mjölk

1 tsk salt

Gör så här:

Sås: Smält smör i en kastrull. Vispa i mjölet och späd med mjölk, lite i taget, under fortsatt vispning. Koka såsen cirka 5 minuter, vispa hela tiden. Salta.

Skiva zucchinin på längden med en osthyvel eller mandolin. Hetta upp olja i en stekpanna och stek köttfärs, lök och vitlök tills färsen är helt genomstekt. Salta och peppra.

Varva sköljda avrunna linser, tomatsås och bechamelsås med två lager lasagneplattor och två lager zucchini som läggs omlott i en ugnssäker form ca 25×35 cm.

Spara cirka 3 dl av bechamelsåsen till lasagnens översta lager. Strö över ost och tillaga lasagnen mitt i ugnen cirka 30 minuter.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!