Kycklingspett
1 kg kycklinglårfilé
grillspett
Marinad
2 msk olivolja
1/2 citron, rivet skal
1 påse grillmarinad, med chili
1 tsk paprikapulver, gärna spanskt
2 krm nymald svartpeppar
Myntayoghurt
2 tsk salt
1 msk honung
1 knippa mynta
3 lime, rivet skal
2 krm nymald svartpeppar
1 l turkisk yoghurt
Gör så här:
Myntayoghurt: Finhacka myntan och blanda med övriga ingredienser. Låt stå kallt ett par timmar att mogna.
Kycklingspetten: Skär lårfiléerna i åtta bitar vardera. Lägg grillspett i vatten.
Blanda marinaden från påsen med olivolja, paprikapulver, citronskal och svartpeppar i en bunke. Lägg ner kycklingköttet och rör om.
Låt marinera cirka 1 timme.
Trä köttet på dubbla spett och grilla köttet runtom över glöd eller under grillelementet i ugnen vid 250 grader, cirka 6–8 minuter totalt.