Kycklingspett med myntayoghurt

Kultur och Nöje2015-08-25 08:00

Kycklingspett

1 kg kycklinglårfilé

grillspett

Marinad

2 msk olivolja

1/2 citron, rivet skal

1 påse grillmarinad, med chili

1 tsk paprikapulver, gärna spanskt

2 krm nymald svartpeppar

Myntayoghurt

2 tsk salt

1 msk honung

1 knippa mynta

3 lime, rivet skal

2 krm nymald svartpeppar

1 l turkisk yoghurt

Gör så här:

Myntayoghurt: Finhacka myntan och blanda med övriga ingredienser. Låt stå kallt ett par timmar att mogna.

Kycklingspetten: Skär lårfiléerna i åtta bitar vardera. Lägg grillspett i vatten.

Blanda marinaden från påsen med olivolja, paprikapulver, citronskal och svartpeppar i en bunke. Lägg ner kycklingköttet och rör om.

Låt marinera cirka 1 timme.

Trä köttet på dubbla spett och grilla köttet runtom över glöd eller under grillelementet i ugnen vid 250 grader, cirka 6–8 minuter totalt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!