1 röd paprika
2 morötter
1/2 purjolök
500 g kycklingfärs
3 msk olivolja
salt och peppar
2 vitlöksklyftor
1/2 dl tomatpuré
1 1/2 l kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
2 tsk timjan
3 dl risonipasta
1/2 kruka persilja
Gör så här:
Ansa, dela och tärna paprikan. Skala och tärna morötterna.
Ansa, skölj och skär purjolöken i tunna ringar.
Bryn färsen i hälften av olivoljan i en gryta och krydda med salt och peppar.
Lägg upp färsen på en tallrik och fräs alla grönsakerna i resten av olivoljan.
Tillsätt pressad vitlök och tomatpuré och fräs ytterligare någon minut.
Häll ner buljong, krydda med timjan och låt koka upp.
Tillsätt risoni och färsen och låt soppan koka enligt anvisningen på risoniförpackningen.
Hacka persiljan.
Dra kastrullen från värmen och blanda ner persiljan. Servera direkt.